dissabte, 17 de setembre del 2011

Dansa clàssica, poesia i tècnica

El ballet o dansa clàssica és una important forma d'art en moviment, admirat a tot el món, que presenta gran destresa bellesa en la seva interpretació. És considerat com la mare de les danses per permetre a qui ho estudia i practica el domini complet del cos. A més del ball en si, el ballet pot incloure també músicamímica, decoració i maquinària. De fet, a la composició musical interpretada per la dansa clàssica, també se l'anomena ballet.

El ballet, avui considerat dins com una de les Arts Escèniques, va néixer a finals del segle XV, en la cultura de la cort renaixentista d'Itàlia, com una forma dansa de l'esgrima. Però el desenvolupament del ballet es va produir a França en els tempsde Lluís XIV, especialment en el segle XVII.


Tot aquest malbaratament de gràcia i bellesa que transmet el ballet clàssic en escena és el resultat d'alguna cosa més que un simple passatemps o il.lusió infantil. Aquesta professió requereix dedicació i disciplina.

El nivell de satisfacció d'una ballarina o ballarí de dansa clàssica en escoltar l'ovació del públic després d'una presentació impecable,és la recompensa de la seva persistència durant les llargues hores de pràctica i assaigs esgotadors. Però en aquest moment res més importa. El seu esforç va valer la pena.

La dansa clàssica és una expressió de les belles arts nascuda en el si de la noblesa del Vell Continent, en l'època del Renaixement. Una combinació de moviments estilitzats, desplaçaments i girs donen vida a històries contades només amb l'expressió corporal al ritme de la música.

Com és natural, amb el pas del temps algunes coses s'han transformat. Ara es tracta de peces cada vegada més ràpides, hi ha mésgirs i les cames s'eleven més alt, comenta Vladimir Moiséyev, director del ballet rus que porta el seu cognom.

Els muntatges són més complexos, s'usa tecnologia per millorar les produccions i les coreografies també han anat evolucionant, afegeix Amalia Selva, directora del Ballet Guatemala. Però l'essència d'aquesta tècnica i el rigor amb què s'ensenya continuen intactes.

Si saps algun espectacle de dansa que es realitzarà pròximament deixa un missatge al facebook o al blog, o si prefereixes envia un correu electrònic.

AAAAAAAAAAA i recorda pots seguir contestant les enquestes anteriors !!!!!!!! ...

El món del ballet et recorda que si vols que aprèixi algun contingut especial del món del ballet deixis un comentari al blog o al facebook el món de la dansa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada