divendres, 26 d’abril del 2013

Noticia sobre actes per al DID


La província de Tarragona s’omple de dansa en motiu del Dia Internacional d’aquest art

L’any 1982 el Comitè de Dansa de l’Institut Internacional del Teatre de l’Unesco va decidir que el 29 d’abril seria declarat el Dia Internacional de la Dansa, des de llavors, ballarins d’arreu del món surten al carrer per celebrar aquest dia. La nostra demarcació no podia ser menys, i són moltes les activitats programades per celebrar aquesta jornada dedicada exclusivament a la dansa.
Foto: Marta Arjona
Foto: Maite Blasco

Els primers en celebrar el Dia Internacional de la Dansa
El Centre de Dansa Cambrils i l’Escola de Dansa Estudi Giselle són les primeres escoles de la demarcació en celebrar el Dia Internacional de la Dansa. Ho fan aquest divendres 26 d’abril, a les 18h al Parc del Pinaret, en un acte conjunt on es realitzarà una mostra de dansa de coreografies de diferents estils a més de la lectura delmanifest 
Reus: el lloc on es reuniran tots els ballarins de la província
El proper dissabte 27 d’abril, a les 21h, l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona celebra la 28a Gala de Dansa al Teatre Fortuny, que anualment coincideix amb el Dia Internacional de la Dansa. En aquesta ocasió, es reuniran més de 280 alumnes de les escoles de la província per mostrar les seves millors coreografies sobre l’escenari reusenc amb un 5% de pendent.
D’altra banda, la Coordinadora de Dansa de Reus, formada pel Centre de Lectura de Reus, l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis-Fraga i l’Escola de Dansa Núria Díez, celebra el Dia Internacional de la Dansa el dia 29 a les 18h a la Plaça Evarist i Fàbregas. Com és tradició, es realitzarà la lectura del manifest, aquest any de la mà de la regidora d’ensenyament, la Sra. Dolors Sardà, seguida d’una mostra de coreografies de les diferents escoles. A més, tot l’alumnat d’Artis-Fraga exhibirà diferents exercicis de classe.
Foto: reusdirecte.cat
Foto: reusdirecte.cat
Finalment, divendres 3 de maig, a les 19:30h, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura organitza un acte multidisciplinar de teatre, música i dansa per celebrar el dia de la dansa. L’activitat tindrà lloc a la sala de conferències del Centre de Lectura.
Montbrió del Camp també se suma als actes del Dia internacional de la Dansa
El proper diumenge 28 a les 13h a la Plaça de la Vila de Montbrió del Camp, tindrà lloc un acte per celebrar el dia de la dansa. En aquest cas, es farà la lectura del manifest i també una mostra de dansa al carrer. Durant la jornada es podran veure coreografies de dansa clàssica, jazz, body percussion i hip-hop.
Celebració en tres jornades a Tarragona
Enguany el Dia Internacional de la Dansa a Tarragona es celebrarà en tres dies diferents i per tant, en tres actes. El primer d’ells tindrà lloc aquest diumenge al Teatre Tarragona, on l’Escola Estudi Dansa Montserrat, l’Escola Artis Tarragona, l’Escola Endantza Amaia Dorronsoro i l’Escola El Taller, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, han preparat dues mostres de dansa per tal d’ensenyar al públic el treball realitzat a les escoles. La primera gala serà a les 6 de la tarda i hi participaran els més petits de la casa. La segona mostra tindrà lloc a les 20h i aquest cop, seran els més grans de les escoles els que pugin dalt de l’escenari.
Com ja és costum durant els darrers anys, el dia 29 a les 18h,la barana del Balcó del Mediterrani es convertirà en una gran barra de dansa clàssica on hi participaran més de 200 alumnes. Aquesta activitat, on també es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa, està organitzada per l’Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona.
Foto: tarraconins.cat
Foto: tarraconins.cat
La darrera mostra programada per celebrar el dia de la dansa, tindrà lloc uns dies més tard, el 4 de maig concretament. Es tracta de la Mostra de Dansa al Riu Francolí, on hi participaran les diferents escoles de la ciutat amb coreografies de diferents estils.
Flashmob i Harlem Shake a Valls
Valls celebra el Dia Internacional de la Dansa el dia 29 a 18h a la Plaça del Pati. Ho farà en forma de Flashmob amb la participació de tots els alumnes de l’escola Adagi. Es faran coreografies de dansa clàssica, contemporània, jazz i hip-hop en una mateixa peça. Es tracta d’un acte organitzat per l’Escola de Dansa Adagi juntament amb l’Ajuntament de Valls i on també es farà la lectura del manifest. A més, per posar el punt i final a la jornada es realitzarà un Harlem Shake perquè tothom hi prengui part.
Foto: Marta Arjona
Foto: Magí Mallorquí
Cartell: Mireia Casabona
La dansa també arriba a la Conca de Barberà
A la Conca de Barberà també es celebra el Dia Internacional de la Dansa en dos dies diferents però en un mateix cap de setmana. La primera celebració tindrà lloc dissabte 4 de maig a les 6 de la tarda on més de 100 alumnes de les escoles de Montblanc, l’Espluga de Francolí i Alcover, co-dirigides per Jèssica Estadella, actuaran a la Plaça de Sant Francesc de Montblanc. Durant l’acte es realitzarà una classe de dansa clàssica amb música en directe a càrrec del pianista i músic Sergi Esparza.
D’altra banda, diumenge 5 de maig a les 11 del matí, la Plaça del Mercat de Sarral acollirà també la celebració del Dia Internacional de la Dansa. L’acte començarà amb la lectura del manifest i enlairada de globus. Seguidament, tindrà lloc la III Mostra de Dansa on hi participaran l’Espai Municipal DansAra de Sarral, l’Escola de Dansa Adagi de Valls, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus, l’Escola de Dansa Montserrat Sotero de l’Hospitalet de l’Infant i l’Escola de Dansa Le Bal de Gavà. L’acte clourà amb un Flashmob i un Harlem Shake col·lectius. A més, l’organització de l’esdeveniment, a càrrec de l’Ajuntament de Sarral, donarà esmorzar a tots els participants.
Foto: Cartell elaborat per Marta Arjona
Foto: Cartell elaborat per Marta Arjona
Així doncs, veiem com les escoles de província es mouen per tal de donar conèixer el seu treball i fomentar la dansa. Si sou amants d’aquesta activitat, no teniu excusa per assistir almenys a un dels actes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada