divendres, 26 d’abril del 2013

28ª Gala al Fortuny


Reus celebra la 28a Gala de Dansa i commemora els 300 anys de l’Acadèmia de Dansa Clàssica Francesa

El proper dissabte 27 d’abril a les 21h tindrà lloc la 28a Gala de Dansa al Teatre Fortuny de la mà de l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona. Es tracta d’una mostra que coincideix amb els actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa i on hi participen els alumnes més grans de les escoles, un total de més de 280 participants en la present edició. Aquesta és la cita més important de la temporada per l’Associació, i que a més, posa el punt i final a les diferents mostres de dansa que l’entitat organitza al llarg de l’any lectiu.
Foto: Maite Blasco
Foto: Maite Blasco
Imatge de la cloenda de la passada edició de la Gala del Fortuny
Cada any aquesta gala es dedica a una personalitat important en el món de la dansa, aquest any però, com a novetat, la mostra es convertirà en un homenatge als 300 anys de l’Acadèmia de Dansa Clàssica Francesa. Per aquest motiu, els alumnes de 10 a 12 anys dels centres faran diferents exercicis de tècnica clàssica tant a la barra com al centre abans de la presentació de cada coreografia.
La història de l’Acadèmia de Dansa Clàssica Francesa es remunta a l’11 de gener de 1713, quan Louis XIV va signar un decret mitjançant el qual es creaven els fonament de l’escola francesa de la dansa. Després d’una etapa de decadència degut a la Revolució Francesa, a principis del segle XIX, la figura de Marius Petipa va aconseguir que el seu mètode es convertís en la nova fórmula per ensenyar dansa clàssica, aconseguint a més, una fusió entre la tècnica del ballet rus i el mètode francès que va servir per assentar les bases de les properes generacions. S’aconseguia també consolidar el vocabulari de la dansa, que és en francès, l’idioma internacional d’aquest art, de manera que ballarins de qualsevol part del món es poden entendre amb qualsevol coreògraf.
Foto: Marta Arjona
Foto: Marta Arjona
L’Òpera de París, per celebrar aquest tercer centenari, combina l’excepcional Gala Ballet de l’Òpera i de l’Escola de Dansa i va celebrar el passat dia 20, una mostra amb les millors escoles de dansa del segle XXI. Cal destacar que en aquest acte, hi va participar Martí Fernàndez, de Montbrió del Camp i que durant molts anys ha participat a les gales de l’Associació.
Així doncs, l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona també vol retre homenatge a aquests 300 anys d’història que avalen la trajectòria de qualsevol ballarí. Les entrades per la mostra ja estan a la venta a Ticketmaster a un preu de 10 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada